GRĂDINA DE PE URANUS

prof. Aurelia Buzatu & părinte Ioana Botea

Despre beneficiile serelor pentru cultivarea plantelor și despre eficiența domurilor geodezice au învățat ieri copiii clasei a VI-a din Liceul Waldorf din Timișoara. Apoi au asamblat o seră de tip dom geodezic, i-au testat rezistența, urmând ca pe parcursul anului alte clase și părinți din comunitatea locală Waldorf să se implice în amenajarea straturilor înălțate. Acolo se vor cultiva plante aromatice și legume, iar împreună, la sfârșitul anului le vor recolta și se vor bucura de roadele muncii lor.
În săptămânile următoare, în spațiul primitor al “Grădinii de pe Uranus” vor avea loc o serie de ateliere pentru elevii Liceului nostru: de plantat în vase reciclate, de făcut plase sustenabile de cumpărături și de construit domuri geodezice în miniatură. Copiii vor învăța unii de la alții despre stabilitate, sustenabilitate și reciclare, lucruri care le vor aplica ulterior în viața de zi cu zi.
Învățarea lucrurilor practice, folositoare și bune aduc multă bucurie!
Proiectul „Grădina de pe Uranus” este finanţat de Ştiinţescu Timişoara. Programul Ştiinţescu Timişoara este implementat de Fundația Comunitară Timişoara, finanţat la nivel local de Hamilton Central Europe şi HELLA, la nivel naţional de Romanian-American Foundation şi Fundaţia Bosch România şi este susţinut de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR. Partener de proiect RETIM Ecologic Service.

FondulŞtiinţescu #Ştiinţescu #ŞtiinţescuTimişoara #dinpasiunepentruştiinţe #STEAM

@StiintescuTm