Grădinița Waldorf

gradi1Grădinița Liceului Waldorf din Timișoara se află în imediata apropiere a clădirii liceului, fiind înconjurată de spațiul generos al campusului Waldorf și având în imediata apropiere parcul Pădurice. Fiecare grupă de grădiniță are ieșire către un loc de joacă propriu. Una dintre grupele de grădiniță ale Liceului Waldorf se află într-o clădire proprie pe str. Salcâmilor nr. 30.

Grădinița Waldorf cultivă fantezia și creativitatea – în primul rând în jocul copiilor, oferind un mediu adecvat și jucării create din materiale naturale. Toate grupele sunt mixte ca vârstă, având copii între trei și șase ani. Activitățile oferite au o structură logică și ritmică.

În această etapă a vieții, copilul învață prin experiența concretă, un principiu de bază fiind învățarea prin imitație. În grădinița Waldorf se respectă aceste principii, mediul copilului fiind plăsmuit ca un domeniu vast de activități cu sens, care sunt demne de a fi imitate. Spațiul oferit este cald, ocrotitor, atât cel fizic cât și cel sufletesc, conform necesităților vârstei.

Înscrierea la grădiniță

Revista educatoarelor Waldorf